2018. május 9., szerda

#miteszika


Na, a legközelebb jó sokára jött el. Elnézést is kérek...

Sok minden történt azóta. Még annál több is.

És olyan lusta vagyok, hogy az nem igaz. Mármint olyan értelemben, hogy egyébként futok 12-11 kilométereket esténként, de blogot írni, az büdös.

séta a munkába. Ilyen jegeskávét elég gyakran iszok. De ez nem az enyém vót
Most rendhagyó lesz a dolog, mert nem folytatom a költözéses sztorit, majd legközelebb (ígérem még ebben a hónapban lesz, és akkor még ugyanitt fogok lakni... :D). Közben rájöttem, hogy azt a bejegyzést el se kezdtem, de szerencsére a képek adnak némi támpontot, amiket lementettem hozzá. Szóval a kövi bejegyzésben visszaugrunk február-márciusra.

*szerk. közben megtaláltam a bejegyzést, és a nagyja megvan, az is lehet, a héten kiposztolódik :DD

De most a kajáimról fogok mesélni, miket eszek. Engem marhára érdekel a téma, mert én eszem, és nagyon szeretek enni. Mozogni is szeretek, na de az utóbbi időben azért híztam pár kilót. Persze ennek van, aki örül, én nem. Különben szívesen lennék étkezési tanácsadó, vagy írnék étrendeket. Ha értenék hozzá.

Így csak a saját étrendemhez érthetek. Intuitívnak mondanám, azaz azt eszem, amit akarok. Néha nem, ha elszalad velem a ló. Ez azt jelenti, hogy amúgy meg akarok enni pl. hajnali 5-kor két szelet baconös-tojásos-sajtos óriás pizzaszeletet, meg nem is. Meg akarok enni egy kindercsokit, meg nem is...

Na, az ilyenek mindennaposak. De lássuk a többit.

Szerintem mindenki szeret enni, és most ezzel próbálom kiengesztelni a népet, hogy sokáig nem írtam. Nem mintha annyira megharagudtak volna, inkább csak magamat vigasztalom, hogy foodpornt (vagy gore-t) teszek itt közzé, nem pedig a rideg (najónem) valóságot, nagyjából időrendi sorrendben.

Közben egyébként realtime hajnali 4:36 van. Volt egy időszak pár hete, mikor ilyenkor keltem, hogy 5-kor, 5:20-kor induljak futni. Ha már ez szóba jött, erről is egy kicsit írok majd egy kövi valamikori bejegyzésben szerintem... most egyébként megettem a maradék fehércsokiba mártott vörösáfonyát, kb. 10-12 darab volt.


 Az is lehet, hogy ezt a képet már posztoltam. Ezt még az előző albérletben ettem. Hétvégenként ezeket dobtam össze ebédre: saláta, uborka, borsó, paradicsom, joghurt, tahini, meg valamilyen ehhez a kukoricarúdhoz hasonlító izé. Utána általában valami érdekes cseh joghurtot vagy krémtúrót ettem, esetleg sima túrót. Nagyon szeretem a túrót joghurttal meg még valami édességgel keverni :D Ja, igen, ekkor még 5 kilóval könnyebb voltam kb.


Na, ezt egy futásos szombat 13 órakor kajáltam Karlínban, ami csak egy városrész, itt van a melóhely is. Azóta is akarok ilyet enni. Kávét ittam hozzá. Céklás-fetás-avokádós pirítós volt különben elég drágán, de mindn pénzt megért. Bár kicsit fancy volt nekem ez a hely. Bocsi, Oszvalda, azóta se írtam össze, milyen helyeken jártunk, de ha elolvasod a látogatós blogbejegyzést, szerintem még ki is jelöltem őket dőlttel vagy félkövérrel... :D 


Na, ez például a Kumbál, mascarponés-málnás-kókuszostésztájú süteménye. Ezért is vissza kell mennem valamikor, mert mennyei. A kávéról nem is beszélve. Sajna már elég messze van tőlem.


Ezt karaokieste (február eleje) utáni délelőtt ettem. Áfonyalekváros-vaníliapudingos péksütemény. Sose eszek ilyet, de akkor merészkedtem. Vinohradyban sétálva fogyasztottam. Különben ilyet minden valamirevaló Albertben lehet kapni. Na, meg hatezerféle fánkot. Azt se ettem még egyébként, mióta itt vagyok. Jó, mi?


Ez csak egy kép, itt lehet zacskózva salátákat kapni olcsón. Rukkolát meg spenótot szoktam, de sokkal kevesebbet járok a Billába. Basszus, jut eszembe, ma még Albertbe is kell menni.


Ez a 2 gombóc fagyiból és egy kis pohár barnasörből álló fogás annyiba került, mint a repjegyem haza. Másfél óra késéssel indult, én meg azt mondtam, fuckit. Másnap úgyis kihúzták a bölcsfogaimat. Amik egyébként tök jól vannak. Sokkal gyorsabban gyógyultam meg, nem is kellett rehabilitálni. Biztos anno kevesebb emberrel beszélgettem, nem kellett annyit nyitogatnom a pofám :D 


Na, kezdenek bevadulni a témák. Itt épp madártejbe citromlevet kanalaz az anyám. Otthoni szőnyeg. Kaptok egy kis ízelítőt, mit zugeszem. Ezeket általában nem sokan látják. Mostanában Chris igen, de ő csak ilyen - ELISMERŐ - megjegyzésekkel illet: "yoo, damn girl!", ha jóadag fagyit reggelizek.


Erről sajnos ötletem sincs, micsoda, de szerintem vaníliafagyi, mert nem volt otthon más. Étcsokit olvasztok rá és megdermed. Manapság citromlevet is. Az is megdermed. Azt nem olvasztom. Szeretem a savanyút az édessel keverni. Pl. nem bírnék csak csokifagyit enni. Nem mintha olyat ennék. De kell hozzá valami ami kompenzálja az édes ízt.


Aki ismer, tudja, hogy milyen kurvanehezen jutottam el ahhoz, hogy normálisabban étkezzek. Ez se normális, de ami régen volt, botrány. Jártam ugye étkezési tanácsadóhoz, csoportterápiára, voltam bulimiás, anorexiás, 10 kilóval több, kevesebb, volt, hogy egész éjszaka zabáltam, volt, hogy hónapokig gyümölcslevet és almát ettem hámozva (nem csak a héja volt meghámozva, hanem egész alma, így kitartott rengeteg óráig, mire megettem)...

Örülök, hogy ezeken a problémákon részben saját erőből vergődtem keresztül. Írtam naplót a kajálásaimról, imádtam másokét olvasni. Instagramon egyébként mai napig sok kajás oldalt, edzős embert követek. Szaffi, meg MartinaKlein, meg  PlantifulAlexandra köztük vannak.

Ezen a képen egyébként májat eszem, meg véres hurkát, meg kapros csirkehúst, meg májas hurkát, meg tejfölt, meg némi zöldséget :D lehet furcsálkodni, de én ezt szeretem. Amúgy nem lennék vegán sose, még mielőtt Alexandrás instagramon csodálkozna bárki is. Csak érdekelnek ezek.


Közösségi étkezés. Életem legjobb kebabja, Ceskomoravskán. A2-vel, Dávval, Zsömivel tévedtünk be ide. Azóta ezen kívül még egyszer jártam itt, sokkal kisebb volt az adag, és bár ugyanolyan finom, ezt nem fogja úgyse túlszárnyalni.


Mondhatom, ez is közösségi étkezés. Zsömi  művelte többnyire, valami fűszeres hús, a krumpli az övé volt, a baconből én is ettem, meg a hagymaszálak az enyimék. Zsömi nagyon sok rántott dolgot, sült krumplit eszik. Azért a múltkor evett Diának a vegán sajttortájából, meg megkóstolta már a rukkolát. A következő a mézes tahini lesz :D bár ki tudja. Ezek csak ilyen impulzusok... ő egyébként tejfölös-baconös-gombás-csirkét csinál nagyon jól, mondjuk ő azt is főzésnek hívja. Számomra a főzés legalább egy brassói vagy egy babgulyás. Csináltam már neki cukrozott rántott húst (véletlenül), citromkát, burritot...


Ez is közösségi. Hajnikával voltunk enni egy Stefánbuli előtt egy étteremben, amit szeret. Mennyei volt ez a répatorta, TEJFÖLLEL (!!!) tálalták. A felét a Stefánbuli hajnalán ettük meg Zsömivel. Szerintem akkor evett életében először répatortát, de részegen rá lehet venni mindenkit mindenre.


Ez egy ebédem a munkahelyen. Ezen is tahini van, meg joghurt, de láttok itt még diót is meg almát. A salátámhoz körtét és almát is szoktam keverni. Utána még kávét iszom. Ettől nagyon jól lehet lakni. Főleg a tahini miatt.


Ez életem első kefires süteménye ami szuperfinom lett, de szerintem sok megmaradt belőle. Zsömiékhez vittem meg a népnek is, hogy megegyék, ők tuti felfalták rendesen (még Chris vitte be nekik a munkahelyre, én mentem ugye Szeged környékére). Meggy volt benne, dió meg csoki is. Húsvét idején történt ez, április elején. Na, ott aztán zabáltam sonkát meg mindent. De anyu sonkája jobban ízlett:)


Ez egy atipikus reggelim a munkahelyen. Nem szoktam a munkahelyen reggelizni, max iszok egy kávét. Otthon reggelizek. Már amúgy majdnem 6 óra van. Kezdek éhes is lenni. Volt a Lidlben ilyen görög hetek, onnan fetás-padlizsános sajtkrém. A többi szerintem felismerhető :D 


Persze most már itt a nyár, itt a barbecue szezon. Vettünk közösbe egy grillt, eddig kétszer volt grillezés a Stromovka parkban. Valszeg ezen a hétvégén is lesz. Látható itt cukkini (én), kolbász (kitudja, talán Dáv), disznóhús (Zsömi), csirkehús, erőspaprika, szalonnás-csirkehúsos saslik (A1), ráknyárs (Csen).. az első barbecue után mozdulni se tudtam. Persze itt is folyik a sör. Tün, az egyik új csajszi camambert-szerű sajtba manduladarabokat nyomkodott. Nagyon jól nézett ki.


Ezt már otthon ettem, a Napfényes Cukrászdába, Szandi barátnőmmel. Vegán krémes. Mondom én, hogy érdekel a vegánság. Krémest amúgy is kb. másodjára ettem életemben. Aznap este még 2 szelet pizza meg pár falat melegszenya, epres ropi (Japánból) és mindenízű drazsé is jutott Oszvalda, Kíra, Enna, Réka társaságában <3 ja, kihagytam a görögjoghurtos fagyit. Amúgy otthon olyan volt mintha mindenki (nem a barátaim) meg akartak volna győzni arról, hogy ne menjek vissza Magyarba :D


Na végül egy példareggeli. Ma is ilyesmit eszek, csak már kevés a túró. Ezen mézes tahini van és juharszirup és meggybefőtt, még mamától. És kávé.

Majdnem mindig édeset eszek reggelire, mert akkor lehet.

Na, most viszont már nagyon éhes vagyok, szóval megyek.

Mindenkinek jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése