2018. január 26., péntek

Take me to Perfect Places - Part III.

Péntek van.

MA jöttök!

Tegnap dohányfüstös helyen jártam, úgyhogy most mosom a kabátomat...

Remélem nem rúgnak ki :D most már olyan kevés van hátra!

De hát ha egyszer holnap írok szerződést! Jól beletrafáltam. Itt ugye a privát helyeken lehet dohányozni, ha eleget fizetsz. Nem annyira vágyok rá. De a szomszédság (!) amerre költözöm, híres erről - tele van füsttel, legyen zöld vagy sima dohányfüst :P de erről ugye majd máskor.

Január 14. vasárnap és január 15. hétfő maradt még ki a beszámolóból...


"Másnap, azaz vasárnap 8-kor elindultam futni. Jah, a hátizsákomban a futócipő foglalta a legtöbb helyet. Néhány holmit, pl. zoknit meg edzőgatyát ott is hagytam náluk, mivel ugye vásároltam cuccokat, nem fért volna el a táskámban :’D 11 km-t futottam, kicsit a tó körül, de elfutottam egészen Newburyig.

fahaj

Egyébként elég sokan futnak. Viszont a táj korántsem bizalomgerjesztő.

lakóhajók és hatyesz
Valahogy ez az egész brit style nem nyerte el a tetszésem. Azért még nagyon jól éreztem magam, félrertés ne essék. Utána éppen volt melegvíz! Eldumáltuk az időt meg elmostuk, befújtuk a fejünket hajlakkal (ez azért fontos, mert később emiatt a buszon elültek mögülünk :D), dél körül indultunk be Readingbe, busszal. Emeletes buszok járnak, kb. 45 percet utaztunk. 


Readingben először bementünk a Café Neroba, egyébként ha elírok valamit, elírok, nem érdekel. Ott ittam egy lattét (uncsi :D de ezt szeretem a legjobban), aztán kezdődött a nézelődés. Durván gyorsan elment a nap, Enna sok mindent vett, én kevésbé, két olyan melltartót, amit ritkán fogok tudni felvenni (1 fontok voltak!), meg egy csodás H&M ruhát, amit koktélpartikon fogok tudni hordani (esélyes).

a legszebb cipő, amit láttam manapság, csak sajna nem vót a méretembe

Délután 3 után már eléggé megéheztünk, úgyhogy a Nando’sfelé irányultunk. Ezt is én néztem ki, de 10 percet kellett várni a leültetéshez, aztán 1 órát, mire kihozták a kaját, és még csak jól se laktam. Nagyon-nagyon finom volt a kaja attól még, csak kevés, és nem olyan olcsó. De ajánlom ettől függetlenül :D Enna jól lakott a Fantától. Amúgy elvileg portugál kajálda.

csirkés pita, gombafej, saláta, meg minden, de a legjobbak akkor is a szószok voltak

Lekéstük a buszt, úgyhogy még beültünk egy The Hatchet Innel kb. egybevágó helyre, ahol megint ittam egy Guinesst, mögöttünk egy asztalnál egy öreg bácsi énekelt.

bár nem látszik, de fent, elöl ültünk! :D

Vasárnap, ami még megmaradt: pillecukros forró csoki. 1-2 hete Nalka barátnőmmel bementünk a Palládiumba, ahol bubble tea-t ittam, lime-os sárgadinnyés keveréket választva. Na, ahhoz hasonlított az érzés, amit kiváltott belőlem a csokiban olvadó marshmallow... nem is lehet kifejezni szavakban :D talán boldogság rá a legjobb szó, de csak úgy értve, ahogy Sárkány mondaná.

és ez a bögre... nekem kell egy ilyen.

És akkor hétfő az utolsó napom – rántottával kezdtünk, aztán meg akartuk lesni a Highclere Castlet, amit a Downton Abbey-ként használtak fel a sorozatban. Szakadt az eső, pocsék idő, és a kastély is le volt zárva. Eléggé privát, később utánaolvastam – kb. a jelenlegi tulajdonos kedvenc levesét tanulhatod meg elkészíteni, ha előre regisztrálsz egy ilyen körbevezetésre. Nem bántam, hogy végül nem látogattuk meg. 

ablakom vót

Helyette megnéztük a Donningtont, és ez a szétesett, elhagyatott rom közelebb állt a szívemhez :D





:)))))

Halloween nyomai, vagy csak szimplán kerti díszek?

életérzések

Még ittam egy kis forrócsokit, aztán kicsit bepunnyadtunk. Az idő nem javult, Krisznek 1-re kellett menni dolgozni, én eredetileg a 2-es vonattal mentem volna, de nem akartam, hogy Ennának emiatt gyalogolnia kelljen a szakadó esőben.

Úgyhogy az elköszönés drasztikusan hirtelenre sikerült, 1-kor már a vonaton ültem London felé. Kávéztam, aztán kiderült, hogy én a 14:01-es National Expressre vettem jegyet, ami már félórája elment, úgyhogy még egy sort aggódtam, de feleslegesen, az ember éppen hogy csak rápislogott a telefonomra, már fel is szállhattam. A buszon aludni próbáltam, de nem sikerült, a vizesüvegem leesett a földre, elgurult, 10 perc múlva visszagurult, szóval ilyen izgalmak történtek. Na de, ha belegondoltok, tényleg frusztráló, ha egy tömött buszon elgurul a vized ki tudja, merre!

A reptérre érve éhenhalás széle, mire megint átvizsgáltak, majd beültem a Giraffe nevezetű helyre, ahol életem egyik legjobb salátáját ettem: cékla, répa, magvak, csirkehús, barnaszósz, lencse volt benne. És életem egyik legjobb üdítőjét ittam: gyömbéres-chillis szénsavas. Kicsit lealázott a pincér, mert az akcentusa miatt nem értettem, mit mond, mindig kérdeztem, sorry, sorry? A végén már aszondja: mademoiselle, how do you like it? Yum-yum? Meg még röhögtek meg füttyögettek a konyhás thai (de brit) fiúk, ami bosszantó volt, de azért túléltem. A Zabhegyezőt olvastam, boldog vagyok, hogy találtam egy könyvet, ami végre úgy leköt. Hiába, J. D. Salinger.


A repülőn rájöttem, hogy minden hányinger ellenére nagyon szeretek repülni, az izgalmat, mintha egy számítógépes játék része lennék, ahogy kanyarodunk, megdől az egész :D azért belekapaszkodtam erősen a székembe, a Pour Some Sugar on Me-t hallgattam felszállás közben :D ja azért, mert előző héten karaoke buliban voltunk, és letöltöttem pár karaoke-ra alkalmas számot a telefonomra.

Amikor megláttam Prágát, azt éreztem, örülök, hogy újra itt vagyok. London túl nagy nekem. Prága pont jó méret. Budapest is túl nagy. Prágát átlátom. Legalábbis át akarom látni, még körbe akarok itt nézni. Itt akarok maradni még egy ideig, az biztos.

Még észrevettem, hogy elküldtem véletlenül egy Instagram sztorit a Maces tréneremnek. Eleve nem mutatta, milyen képet küldtem, úgyhogy rettegtem, de aztán csak a zsiráfos üdítőital volt rajta. Megnyugodtam :D itt már nem volt egyébként átvizsgálás...

Az öltönyös taxis, akit rendeltem, a nevemmel várt, tudjátok, papírra írva, mint a filmekben. Egész okés lett a végösszeg, amit fizetnem kellett.

Éjfélkor feküdtem le aludni.

Már majdnem 2 órája itt ülök a Kavárna Liberálban, megettem az omlettet, megittam a kávét, most pedig mentateát iszok, de nemsokára megyek, mert Szandival kell Skype-oljak, aztán Pattal megyünk elvileg mexikói kaját enni, nem kéne költenem már pedig, tartalékolni kell.

Süt a nap, elolvadt a hó. Szeretek itt lenni, szeretem az embereket. A Szilveszter kicsit megrázott, mindenféle érzések rohantak át rajtam, London és Thatcham kicsit kiszakított, jót tett. Pedig ezt egyébként Budapestről is megtehettem volna, hogy kimegyek Londonba. Kimehettem volna Amszterdamba is Budapestről. Akármi.

Lehet, kicsit savanya vagy semmilyen lett ez a beszámoló, mert őszintén olyan rég fogalmaztam meg így dolgokat. A gépelős munkákat már nem vállalom be olyan gyakran – rájöttem, hogy nem muszáj tönkretennem magam azzal, hogy munka után még éjfélig gépelek, majd ötkor kelek... nem éri meg.

Meg aztán mindennap egy kérdés, mit hoz az este.

Meg hogy megkapom-e a bútorozatlan albérletet. Ha nem, kereshetek tovább.

Megjegyzés, csütörtökön: azt nem kaptam meg, de mindegy:D erről majd írok egy bejegyzést, az egész albérletkeresésről. Vagy vasárnap, vagy jövő héten lesz belőle valami...

No de Prága adott egy löketet, belém rúgott, hogy előre, előre."

Ja és ami a legfontosabb:


2018. január 25., csütörtök

Take me to Perfect Places - Part II.



Háromba vágtam a bejegyzést - mondjuk a harmadik már nem lesz akkora adag -, mert egy kedves barátném szerint nem szabad túl hosszú bejegyzéseket írni. Meg aztán van mire várni az olvasóknak. Mintha oly sokan lennének! :D 

Alapvetően ugye ezt az egész beszámolót vasárnap írtam, de most a második részét.

Ezt írtam ehhez a bejegyzéshez szerdán:

„Tegnapról annyi, hogy 2 gombóc fagyit ettem és két szelet pizzát, 23-kor aludtam kb. el, 4-kor keltem, előkészítettem ezt az írást. Tegnapról annyi, hogy söröztünk és majdnem tovább maradtam, de 3 és fél sör után megálltam. A srácok már 8-9-nél tartottak, amikor eljöttem, kb. 10 órakor.

Máról annyi, hogy most épp este van, kiporszívóztam, felmostam, takarítottam, satöbbi, matrac lehozva, mert pénteken, azaz HOLNAPUTÁN JÖTTÖK!
De most ez nem releváns.„

Ezt pedig csütörtökön, azaz MA:

„van albérletem!!! és HOLNAP jöttök!”

De ez most nem releváns... 

konyha és sasok
Thatcham kisváros, kb. 26 ezer lakossal, Readinghez viszonylag közel, Newburyvel egybeépülve. Itt dolgozik Enna és Krisz, egy hotelben, augusztusban jöttek ki.

Jól aludtam! Sehol egy bőgő gyerek...

Krisz elment dolgozni már, mire felkeltünk. Ennával bereggeliztünk, Enna melegszenyát, én ilyesmit: skót zabkeksz, sajtkrém, tejföl, sonka, saláta, paradicsom, uborka, paprika, olyan finom volt :D végre nemcsak bekapkodni valamit hajnalban. És a kávé! Pedig Nescafé volt. De valahogy a kávé is jobban ízlett.

itt Harry nem nagyon férne el
Elindultunk gyalog, mondjuk nekem fogalmam sem volt arról, hogy 2 órát fogunk sétálni egészen Newburyig :DD persze nem bántam. Volt egy ilyen természetvédelmi madárház egy kis tó mellett, oda benéztünk, majdnem vettem megint teljesen felesleges dolgokat, aztán visszafogtam magam.

végre az én méretem
Newbury határán csatornát szagoltunk és bementünk az egyfontos boltba, majd a Tescoba. A folyó mellett sétáltunk a központig. A folyón rengeteg lakóhajó, állítólag ez itt bevett szokás és mindenki tud erről, rengetegen bérelnek hajókat, élnek így, mert olcsóbb, mintha házat bérelnének. Hát, jó. Előbb laknék sátorban, mint ilyen hajóban. Igaz, a központ felé egyre fancybbek lettek a hajók. Ilyen hosszúkás, vékonyka hajókat képzeljetek el, ne óceánjárókat.

Mindezek előtt mondjuk még Thatchamben vót egy templom is.


fekete-fehérben ijesztőbb
A centrumban bementünk a bevásárlóközpontba. Az ottani egyfontos boltba belépve a következő látvány fogadott: lerongyolódott 40-es kapucnis emberke betonszatyrokkal a sminkcuccok előtt tömi a zsebit tusssal, szempillaspirállal, mindennel. Körülötte még vásárlók, de le se szarja. Mi is elsétálunk mellette, semmi. Aztán fogja magát és kisétál. Ennyi vót. Jah. 


Ugyanebben a boltban tűntek fel paraszt magyarok, úgyhogy eltitkoltuk önnön magyarságunk. Megcsodáltam a csokoládékat és még beszereztem pár egyfontos édességet. Hülyének is megéri, mi?

Viszont az 1 fontos power bank tényleg megérte a hülyének is...

Newbury
és ez is Newbury. azt a nőt ott jobb oldalon eredetileg nem akartam a képbe, de talán jobb is, hogy ott van.
A The Hatchet Innbe ültünk be kajálni. Itt ez úgy működik, hogy előre kiválasztod, mit akarsz, odamész a pulthoz, megrendeled, ki is fizeted, aztán kihozzák. Elég sokan voltak, de lett helyünk.

Barbecue-s bordát ettem meg valami avokádós salátát. Marha (haha, az lehet, hogy tényleg) brit (volt) :D de ittam szar angol sört, meg Guinesst, ami viszont mennyei volt. 

a menta nem nagyon passzolt a bordához

A srácnak, amikor leadtam a rendelést, mindent kétszer megismételtem, mert azt hittem, nem érti, mert csak annyit mondott a felsorolásomra: yeah, yeah – nekem viszont visszakérdésnek hangzott. Na, úgyhogy elég hülyének tűnhettem :D még fagyit is ettem gyümölccsel. Minden kajához oda volt írva, hány kalória. Ha nem tudom, lehet, kipróbáltam volna valami extrább kaját is... Enna elég hamar „berúgott,” konkrétan két kortytól. Edzett vagyok már Prága miatt.

kicsit már a szemem... vagy öregszem:D
Értünk jött aztán Krisz, beugrottunk vásárolni a Lidlbe. Mentolos-csokis jégkrémet ettem este 8-kor, januárban :D hármas csomagolás volt, kettőt otthagytam nekik...

Itt is elég sok kép készült, kb. annyi mint a Newburybeli nevezetességekről.

nem vettem meg (Tesco)

ezt se (bloáh) (pedig olcsóvolt) (vajonmiért)

Este még ettünk (pl. Krisz 5 szendvicset, mi Ennával sonkát, spenótlevelet, Babybel sajtot, meg mit tudom én, mit) dumáltunk, bekapcsoltuk a TV-t. Enna hazahozhatott a hotelből egy elektromos gitárt, erősítővel (!) amit otthagytak a vendégek és 3 hónapig nem jelentkeztek. Hát, ja, csak hiányzott egy húrja. Mondom nekik, ezzel így nem nagyon lehet játszani. Csodálkoztak rajta. Ja, ez nem olyan, hogy a többi húr képes pótolni a hiányzót :D legalábbis nem vagyok akkora virtuóz, hogy erre képes legyek. A TV-ben luxusfeleségek, vakrandi, Voice (Tom Jones-szal!) meg ilyesmik mentek, akár RTL klub is lehetett volna.

Elég hamar lefeküdtünk aludni.