2019. február 16., szombat

anyám! - január képekben, 2. rész

megint sikerült elhagyni egy kártyát, ezúttal a belépőkártyát.

kicsit összevissza van az élet, de majd csak összeáll!

bevallom, nehéz ehhez a bejegyzéshez hozzákezdeni. miért? nehéz anyámmal is a kapcsolatom, ha rá gondolok, elnehezülök szinte magam is. de szeretem attól még, csak igyekeztem a jó pillanatokra koncentrálni. többnyire ez étkezésekkor jött, meg amikor megláttunk egy mókust, vagy amikor tetszett neki valami. bennem van, hogy azt akarom, hogy elégedett legyen, mert olyan ritkán az.

Január 27. vasárnap érkezett!


Elég jó és olcsó airb'n'b-t sikerült találjak neki. Mit takar a jó? Jó helyen volt. Közel Florenchez (ami ugye a piros és sárga metró találkozása, közel a főbb terekhez, meg úgy általában véve mindenhez - beleérvtve az éttermeket, kávézókat is).

Délutánra megérkezett, mentem érte a buszhoz, befoglaltuk a helyet. Ezt akartuk Zsömivel is március végére befoglalni, de addigra már offos volt, ugyanis mások belakták! Nem baj, találtunk mást, nem sokkal drágábban, szóval megoldjuk, de akit érdekel az elérhetőség, jönne Prágába, meg tudom adni az adatokat a lakásra vonatkozóan :D

Külön élveztem megtervezni egyébként a városnézési programot, a kajálóhelyeket. Ehhez az kellett, hogy ismerjem a helyeket. Különben nem lettem volna olyan magabiztos. Budapesten kajak nehezebben tudnék összeválogatni ilyen tervet.


Anya fogdossa a templom dombornyomatát. Akart menni misére is. Na, persze. Meg ki akarja hallgatni csehül a misét?! :D


Prágai sonka tejszínes-habos tormával, a kedvencem, amit legelőször Prágában ettem, kép is van róla, a blogban is. Később Zsömivel is voltunk itt, fele ennyi kenyeret kaptunk ketten! Nem bírtuk megenni egyébként!

Utána már nem is bírtunk sokkal többet enni, amit nem értek, mert amúgy a fél fülemre se lenne elég egy ilyen előétel. Anyának ízlett azért, csak tényleg nem bírta befejezni. Meg most azt is leírhatnám, hogy nem tetszett neki az az asztal, ahova először cipeltek minket, ezért át kellett ülni :D szerencsére nem voltak sokan.


Ez egy falszín, amit anyám kért, hogy fotózzak le. Hány ilyet fotóztam az utóbbi években? Magam sem tudom.


Rettentő sokat sétáltunk! Anyámnak fel se tűnt. Ez útban a Károly-híd felé. Pedig futottam már arrafele elégszer, elhihetitek. Ez a gyönyörűség mégis elkerülte a figyelmem mindeddig.

Porcelánból.


Anya a Károly-hídnál. Vasárnap délután lévén sokan voltak ott még rajtunk kívül. Már kezdett sötétedni egy kicsit. Vittem magammal a Lonely Planet-et, de nemigen lehetett a tömegben a szobrokat kisillabizálni.

Azért a legöregebb, leghíresebb szobrot megtaláltuk.


Rólatok készítettek már ilyen karikatúrás képet?

Mindig látom ezeket a rajzoló embereket, de gyerekkoromban sem éreztem a késztetést, hogy nyaggassam anyámékat ezzel kapcsolatosan.


Andel-ig sétáltunk, ott bementünk a bevásárlóközpontba, annyira kellett mosdóba menni :D Majd villamosra szálltunk.

Igencsak bántam, hogy az U Houbare-ban nem bírtam már semmit se enni, csak egy salit. Ez egy fagyi, amit anya eszik, de nem volt túl jó. Nemcsoda. horká laskát kellene enni, nem pedig ilyen dobozos fagyit. Na, mindegy. Először uborkasalátát hoztak ki, valamit nagyon félreértettek :D aztán megkaptam egy óriási adag görög salátát.

Itt tudni kell, paprikát is tesznek bele, van, ahol pestot is. Tapasztalat :D

Ezen az estén már 9-kor bealudtam... anyánál voltam, aztán éjjel sokszor felkeltem a horkolására. :D

Január 28. hétfő

Sebaj, indultunk korán, csak kávét ittunk, meg diós sütit (ezerkiló kaját hozott a jóanyám mikor mondtam neki, nem kell! mindegy, elfogyott :P). Mert volt foglalás a palacsintázóba 11-re. Na, addig ki kellett valahogy bírni!


Úgyhogy a kevésbé megerőltetőbb útvonalon felsétáltunk a Vítkovra. Szegény anya néhol alig kapott levegőt. De az is tapasztalat, hogyha nagyon rákoncentrálsz, hogy nem kapsz levegőt, tényleg nem fogsz kapni.


Utána azért jobban lett, a leeereszkedésnél! Ezen a lépcsőn musicaltáncoltunk A VIP-pel, ha még emlékeztek :D


Kedvenc templomomhoz (Jiriho z Podebrad téren) már busz és villamos kombinációját választottuk. Szerencsénk volt, hisz nem esett, annyira roppant hideg sem volt. Bemenni nem mentünk egy templomba se. Én jobb szeretem egyébként is kívülről csodálni őket :D



És a szokásos ocsmánytorony, ami anya szerint messzebbről nem is tűnt ennyire ocsmánynak :D


Ez egy elég kedves, de drága bolt, ahova később még visszatértünk, s anya vett egy kolleganőjének születésnapjára nemezből készült fülbevalót.

Én egy fémfülbevalót szereztem be, viszonylagosan jó áron ahhoz képest. Különlegességek voltak, többnyire macskás témában, lásd: Blodkova 1254/2, 130 00 Praha 3-Žižkov.

Jól látjátok, azok macskák, bennük plüsspatkányokkal :D 


Namesti Miru azaz béke tér, ahol a szoborra rátettek egy sálat, meg ne fázzon. 

Most jövök rá, milyen megnyugtató épületekre, fákra nézni. Attól nyugszom én meg. Az emberek itt is nyüzsögtek. Valamennyire gyorsan hajtottam anyámat, azért igyekeztem visszavenni a sebességből. Csak azt szerettem volna, ha minden belefér :D 


Ez már úton a Lennon-fal felé. Sose láttam még ezt a figurát, érdemes közelebbről megtekinteni. Rácsok között fotóztam! :D 


És a Lennon-fal. Anya mindig megkérdezte, mi miért van ott, ahol, ez miről híres, satöbbi. De van, amiről csak egy-két mondatot lehet elmondani, többet nem is kell. Csak figyelni :D 

De mikor eljött a 11 óra, már nagggyon éhesek voltunk..



És mikor eljött a 11 óra, már nagggyon éhesek voltunk..

Ez a két palacsinta, illetve az ír kávé az, ami anyámat boldoggá tette, de főleg a sós palacsinta, pedig először nem is akart azt enni. Az hajdinalisztes. Spenót-kecskesajt-tojás, mennyei kombináció volt. Alul pedig citromkrémes-diós-almás-körtés. Igen.

Ah, ide még mennem kell. Sokszor :D de legalább kétszer.

Én még egy <3 tojáslikőrös kávét is ittam, szintúgy mennyei volt, szal letoltam 3 adag tejszínhabot :P 

Ezek után indulhatott fel a túra, a Vysehradra. Ezer éve nem voltam itt, ősszel, nyáron nyilván ezerszer szebb, de anyám amúgy is elégedetlen volt végül is Prágával. Ez még neki is bejött egy kicsit:


Persze, hogy minden sokkal szebb, ha nem felhős az idő, nem csupaszok a fák! Mongyuk én ebben is felfedezem a randa szépséget. :D 

Megint kicsit kifulladt szegény, mire felértünk, de aztán megnyugtattam, innen már csak lejjebb megyünk. Különben ez ugye hajaz a Visegrádra, de itt nincs vár. Vagy ez az egész maga egy vár. De olyan, mint a prágai Vár. Ott sincs kifejezetten egy várépület. Nem úgy, mint Magyarországon. Bezzeg :P


Na tessék, lefele menet már sütött a nap.

Ezen a napon is elég sokat sétáltunk! visszanéztem: 12 km-t! az előző napon nem indítottam el az endomondot , azért nem tudok pontosat mondani. Utunkba ejtettük az U Flekut, de nem mentünk be, bár anya bement volna :D meg a lógó Freud-ot.

Foglalásunk volt a Vytopna vonatos sörözőbe, így időre kellett odaérni!



Szeretem ezt a helyet, de csak 4 dl-s sört adnak (Krusovice). Anya először a vonatsínekre pakolta ki a táskáját :DD azt még hozzáteszem hogy miután a palacsintázóba megtudta, hogy ott valaki levest eszik (meglátta és megszerette), azóta csak azt hallgattam.

Végül a levesvágya abbamaradt, áttelepült egy porszívóba, de erről majd később.

Itt tényleg csak ittunk (jól esett, ennyi séta után!) aztán visszamentünk a szállásra, hogy összeszedjük magunkat. Megnéztük azért előtte a Kauflandot. Alig vett anya valamit, tudjátok, ő ilyen piacosárus is még a szülésznősége mellett. De nem talált semmit, amit akart volna venni. Irónia, hogy utána én találtam egy noname boltban :D ilyen ízületi fenyőolajos cuccról van szó, szal magamnak azér' vettem egy üveggel :P a térdemre, a futásom miatt!


Sajnálom, hogy erről nem készült több fotó, erről az estéről. Zsömi csatlakozott hozzánk a Salandába, ahol, mióta itt jártunk, lecserélték a személyzetet (vagy pont azok nem voltak, akiket mi ismertünk...), de sebaj, mert ők is nagggyon kedvesek voltak. Anyunak is ízlett a kaja - végül nem rántotthúst rendelt, mint amúgy rendesen szokott.

A végén Zsömivel betoltuk a kedvenc itteni desszertemet, aminek a neve horká láska - asszem forró szerelmet jelent :D 3 vaníliafagyi, forró erdei gyümis öntettel. Mennyei! Sok helyen ettem már Prágában, nem csalódtam még. Imádom az olvadt fagyit 🍨

Január 29. kedd

Ezen az estén otthun (Hlubocepy ugye) aludtam, hogy reggel átfussak anyámhoz. 15 km-t akartam, asszem 21 lett belőle :D 


Mostanában gyakran futok a városban, de sok variálási lehetőségem van és manapság (02.16-án írom ezt) fedezek fel folyamatosan új útvonalakat, amiknek nagyon örülök.

Erről talán még lesz egy bejegyzés márciusban, de nem garantálom :D képes tuti.


Éhgyomorra!

Otthon reggeliztünk maradékokat, aztán megindultunk a Várba fel. Előtte a Letna parkon sétáltunk keresztül, érintettük a Metronómot, lestük a kilátást.

Innen egészen gyorsan eljutottunk a Várba. Sajnos nálam itt már kijött az embertömeghaggyatokbékén-érzés.. :D


Az a gond, hogy én ilyen helyekre nem igazán akarok bemenni. Kívülről szép, de menekülök. Látva a mindenféle népeket szelfizni az épületekkel.. nem. Azért anyut lefotóztam persze :D


Ez már lefele, rendkívül tetszettek ezek a formák :D kiraknám őket a falamra. Lehet, hogy fogok is venni egyet majd. Ja, mit kell csinálnom, hova kell mennem, mielőtt itt hagyom ezt a helyet ? Szeri száma nincs :D vagy hogy szokták mondani.


Sosesétált utcák, Malostranska közelében. Innen könnyű feljutni vilivel a várba, ha bárkit érdekel! :D mi egyszer itt, errefele ettünk egy borzadájos steaket.


Úton hozzánk, hogy anyunak legépeljek valamit, s még az utolsó kajálásunk előtt. Perverz, mi? Mint a Maoamok :D de naggyon finom. Van ilyen étcsokoládés is, az is ízletes volt.

Elég sokat futok ugye, megengedek mostanában több csokoládét magamnak. Általában is sokkal megengedőbb vagyok, mint voltam. Muszáj, mert nem szabad büntetnem a testem, hogy így fogalmazzak.

Hosszan villamosoztunk végig (17-essel) a Moldva mentén, hogy utána azzal a busszal keljünk át a hídon, amivel munkába szoktam menni, csak a másik irányba.

Anyu felmérte otthon a terepet, konstatálta, hogy egész rend van (Zsömi kitett magáért), de hogy majd a tűzhellyel azért kellene kezdeni valamit. Gyorsan legépeltem amit kellett neki, aztán irány vissza a szállására... de erre ő se készült fel :D


Íme a csülök. Nagyon finom volt, uborkával, paprikával, tormával, mustárral, kenyérrel... de hát Zsöminek is vittem végül haza. Ez a Halott Madár egyébként, ugye pókeres törzshelyünk. Odavagyok érte teljesen.

Hiányozni fog!

Nem tudom, tudják-e a népek, hogy manapság nem eszem húst.. vagyis egyre kevesebbet. Például tegnap ettem utoljára marha- és disznóhúst, az hétszentség. Már csak akkor fogok, ha megkóstolok Zsöminek valamit, az fix. Egyszerűen nincs rá szükségem. De vegán nem leszek, és vérvegetáriánus se, akik folyton szenvedésről szóló filmeket, videókat néznek. Ennyi, nem eszek húst, és kész. És tudjátok mit? Nem érzem magam korlátozva. Sőt. Inkább szabadabbnak érzem magam ettől :D

És már, ha belegondolok, hogy húst kell vegyek.. ne. Max Zsöminek.

Itt tartok. És tutifix, hogy a Bencének is van köze hozzá (új melóhely). Minimálisan. Amúgy meg fogalmam sincs.. tudatalatti? Attól még nem fogom megnézni a tipikus vegánterjesztési filmek listáját. A sajtot, túrót, tejfölt, joghurtot szeretem továbbra is.

Azért a falafelt még gyakorolnom kell mert totálisan szétesett. A hamburgerhús persze jól sikerült :D (Valentin napi kaja vót! mert otthon voltunk, Zsömi betegen 💌).

Január 30. szerda

Következzen az utolsó két fotó, pisztáciás tortáról, pekándiós sajttortáról és a porszívóról, ami elrabolta anya szívét.

Azóta már elfelejtette.

Azóta ettem már erről a helyről szerzett répatortát és túrós brownie-t is. Nincsenek rá szavak: Muj Salek Kávy. Szóval a fenébe, hogy ide is mennem kell még! :D



Ez volt tehát anyám pár napja Prágában, és az én pár napos szabadságom, ami ezzel telt, hogy körbemutogattam neki a várost...

Nem pihentem ki magam ez idő alatt, arról szó nincs :D 

De voltak azért kellemesebb pillanatok, főleg, amikor beszélgettünk a családról. Igyekszem mindig beszéltetni, hogy ne keseredjen el, mert azért nagyon depresszív hangulatú szegény. De erről nem akarok ide írni most... 

Nagy kihívás lesz majd vele lakni, amíg vele lakok majd áprilistól, de egy feladat is, amit meg kell oldani, egy feszültség, amit ki kell oldani - és úgy érzem, csak rajtam múlik! Szóval hajrá!

Remélem, tetszett ez a beszámoló a városnézésről. Megmarad az utókornak, meg nekem is:)

Szép hétvégét minden olvasónaaak!!!! itt gyönyörű napsütés van 🌞😎

2019. február 9., szombat

zúzmara otthon - január képekben, 1. rész

Írtam: február 7-9.

Lássuk. Az USB-je a telefonomnak meg a telefon is kicsit megadta magát, nehéz szülés volt ez a mai képösszeszerkesztés. Még jó, hogy szabadnapom van, van időm ilyenekkel bajlódni!

Meg például a világ legfinomabb mangóját is ma nyitottam ki.

Mi volt januárban? Budapesten jártam, anya meg itt - ezeket, egy vegános rendelésem tartalmát, meg egypár mellékeseményt fogok megörökíteni ezekben a főleg képekre reagálós bejegyzésekben, de nem úgy, hogy képleírást teszek hozzá, hanem rendesebben reagálok.

Többen tudják már, hogy április 1-től újra Magyarországon fogok élni. 🏠

Ha eddig nem tudtad, lepődj meg :DDD

Mindenesetre ez miatt limitálódik a hazalátogatások száma. Januárban egy hétvégére látogattam haza, amikoris részt vettem Kírával együtt egy futóversenyen, az évem első futóversenyén. Alig várom a következőt, de ez is hatalmas élmény volt:) Na de ne szaladjunk má' megint előre.

Amúgy a kétrészes bejegyzés is két részletben íródik, pénteken-szombaton (persze munkahelyen:D), mert a képek egy része valamiért nem küldődött el az e-mail fiókba... rejtély, de élni kell vele, meg kell oldani, nem áll meg az élet:DD


Ez az Organicav rendelésem tartalma. Hozzá kell tenni, hogy úgy rémlik, nem zöldséges kenyeret rendeltem, meg nem ilyen ízű power bites-ot, de sebaj, ezeket is kipróbáltam:DD nem szoktam ezeken a dolgokon problémázni, maximum, ha kimarad valami, "háborodok" fel.

Mi volt benne?

- élő kenyér (zöldséges): fenomenális, az az egész zacskó kb. 50 kalória, de rettentő laktató, legközelebb minden fajtából rendelek :D
- power bites (vörösáfonyás-meggyes): ez egy élő szeletke - vagyis raw - vagy nem tudom, mit írjak ide! 🍒 futás előtt, után ettem, savanykás, összetevői között csak gyümölcsök szerepelnek. Tudni kell a datolyáról, mindent úgy megédesít, hogy semmi szükséged nincs külön még édesítésre...
- bounty szelet: kókusz, kakaó, datolya - és ennyi! ezt ettem meg a futóverseny előtt, nem az egészet, nagyjából a 3/4-ét:)
- katyvasz lilahagymalekvár: ez is teljesen természetes, semmi extra nem volt benne, nem fogom újrarendelni, nem mert nem ízlett, hanem mert kipróbálok inkább másokat
- marokkói batátapástétom: már egy fokhagymás elfogyott, most ezt teszteltem, nekem túl fűszeres volt, legközelebb enyhébb változatot rendelek. Ezt amúgy mindenhez ettem (kivéve édesség perszeXD)... 🥔
- himaláya só: még nem kezdtem meg a nyalogatását, de majd :D
- vargánya gombás babkrém: még nem került kinyitásra, de alig várom - egy padlizsánkrém már volt a VegánDobozomban decemberben, szóval tesztelek mást is (update február 9-én: hát ezt is megérte megvenni:DD)
- hidegnyalat piemont blondie krém: mandulakrém - csak ennyit fűznék hozzá - s hogy ilyen finomat rég nyaltam (:DD), biztosan rendelek újra majd, de előtte még csokoládésat fogok 🍫
- Viblance granolák: függő lettem, nem is tudom, hogy bírom nélküle már vagy fél hónapja. Kíra is kóstolta a kakaósat, ő is szerette. Jó lenne persze egy idő után, ha magam készíteném, de majd, ha otthon lakok, s lesz sütő :D próbálhatom mongyuk serpenyőben is! 🤔


Haza péntek este indultam amúgy, az utat nem szerettem, arra emlékszem, haza szombat reggelre értem. Szombat reggel futottam egy átmozgatót, azt hiszem, 6 km-t, de nagyon energikusnak éreztem magam, viszonylag új cipőmben:)

Prágában nem is volt ekkor hó.. :D


Adydas pulóverem <3 és Futólépés sapkám. Utóbbit, lévén tél, nem fogom még egy ideig hordani :D előbbi tökéletes szombati ruházatnak bizonyult. 🎩

Szuperszombat volt, azt meg kell hagyni. Élveztem minden percét. Majdnem :D

Találkoztam nővéremmel, kávézni voltunk, anya is ott volt, Borsika is. Miután kocsival mentünk anyával Érdre. Ne igyatok licsis cuccot a Café Frei-ban, bár én se ittam, de egy mellettünk ülő vendég óva intett minket.


Ezt akkor fotóztam, amikor egy útkereszteződésben össze-vissza rohantam, mert nem tudtam, honnan indul a buszom Kelenföldre, így sikeresen lekéstem - de úgy, hogy kiderült, abban a megállóban álltam azt kajabálva anyámnak a telefonba, hogy lekéstem, ahol éppen beállt - mindegy, vártam egy kicsit... fél órát :D aztán mentem a későbbi busszal a következő állomásra!🚌

Ekkor már nálam volt az összes cuccom, mert Kíránál aludtam este:) a buszon lenyugodtam :D meg előtte Zsömivel is beszéltem telefonon, csak hogy elüssem az időt...


Ez már a hummusbar - ahova a gimis csajokkal mentünk. Ott volt Léda is, aki már második kisfiával terhes. Ugyanazt ette, mint én, szóval jól választottam:) falafelsalátát ettem, vagy mit, plusz teja, meg pita. Na meg egy sör :D Fix, hogy kövi versenyem előtti nap is hasonló lesz a menüm. Olyan jól laktam, hogy még.

Sokat beszélgettünk mindenféléről, az ikrekkel, meg ott volt Csillínának a menyasszonya is, Dorka. Kellemes volt a hangulat, élveztem a társaságukat:) később csatlakozott Vivi barátja, aki szintén jófej volt. Komolyan, ebben a napban mindent szerettem :D bár a buszra várakozást megspórolhattam vóna 👋



Ezek után kerestünk egy másik helyet.. a Hadik kávézóba befértünk :D itt üldögéltem még egy 20 percet a néppel, de azért elfogyasztottam (rekordsebességgel, szóval kicsit a fejembe is szállt XD) életem első ír kávéját.

Hát, ez Baileys melegen, gondoltam.

Rohantam is tovább ezek után, fél 6-tól már máshol volt programom.


Rendkívül fotogének vagyunk. Spekulatiusos kekszes csoki evése után, Ini mongyuk kihagyta mert semmi cukroslisztes diétán van, de mi többiek befaltuk. Azazhogy jut eszembe én már a buszon, amikor mentem a hummusbarba :D ez pedig a szokásos helyünk.

Azt hiszem, kicsit én is felelős vagyok, hogy összetartó a csapatunk, mindig szervezek összejöveteleket, nem hagyom, hogy szétessen a mi VIP-ünk, de tudom, ez olyan csapat, akikkel egész életem végéig lesz kapcsolatom! És ezért hálás vagyok! <3 mindenki elfoglalt, mindenki dolgozik, de ez nem változtat azon, hogy már 9 éve, hogy ösmerem ezeket a srácokat és szeretem!:) oké, volt, akit nem kedveltem elsőre, de ismerik a sztorikat XD

Mindig megadom az embereknek a lehetőséget, hogy "kibontakozzanak" nekem, nincs olyan, akivel én szóba nem állnék! Hiszem, hogy mindenkiben van jó, hogy ott rejlik, és ki tudom belőle hozni. Néha küldetésemnek is tekintem ezt :D most csak általánosságban írtam erről.

Nachost ettünk, persze lecsúszott pár sör is 🍻 Kíra nem ivott csak, verseny előtt nem akart!


Őszinte legyek? nem volt kedvem a hidegben először a sétához :P de aztán nem bántam meg. Kíra megmutatta a Hősök terén, merre futkározik, jeges-hóban.

Büszke vagyok rá nagyon. A hétvégén amúgy is ki akartam mindenkinek fejezni, hálás vagyok értük.


Ez itt a Tüncica. Selymes fehérszőrű macska. Nem vagyok hajlamos a túlimádásra (eltekintve 1-2 esetben :D de azt nem tudom előre kiszámítani, és nem fajtaspecifikus!) de ez a macska néha tényleg lenyűgöző a maga nemtörődömségében de mégis foglalkozzvelemségében.

A macskák egyébként is roppant érdekes lények, néha az arcodba másznak, néha le se szarnak. Kicsit detached vagyok velük kapcsolatosan, de ennélfogva szerintem hasonlítok is rájuk... én is olyan vagyok, hogy néha szükségem van a szeretetre, néha ellököm, aki szeretget, néha egyedül akarok lenni, azt csinálni, amit akarok, néha kell a társaság, és kiszámíthatatlan, mikor mire van szükségem.

Jah, még magam számára is. Na de erre van a self-development, mert meg akarom azért ismerni magam, mit miért akarok, miért nem, mit akarok csinálni, stb... :D


A papucs nem stimmel, de majdnem teljesen felöltöztem! :D amúgy vicces, hogy máshol mindig jobban alszom, mint a "saját" ágyamban. Tök hamar bealudtam, 9 és 10 között. Kíra még beszélt volna hozzám, de én már nem voltam partner... nem csoda, éjjeli utazáskor nem sikerült túl sokat aludni :D

Taxify programnak vettem hasznát, mert elhatároztuk, hogy nem fogunk 1 órán át vánszorogni reggel 8-ra odaérjünk, vagy mikorra már nem is tudom, hanem megyünk egy 15 percet taxival a Hungexpora . Jó, mi? szimpatikus fiatalember vitt minket.

A helyszínen még sose jártam, itt ilyen konyhakiállítások szoktak lenni, Kőbánya felső vagy alsó megállónál. Honnan ismerős ez nekem ?! Mindig innen mentem Viki barátnőmhöz, vagy jöttem, vagy idáig elbicikliztem, s itt szálltam fel a vonatra a cangával, nem a Keletiben, nyári napokon, még 2017-ben legutóbb. Bár engem a hó se tántorít el.

Igen kevesen voltak, lődörögtünk a boltok kínálatai (Spuri! oda menni fogok:D) között meg átvettük a rajtszámot, nézegettük a listákat... van, aki 5+10+21 km-ekre is vállalkozott aznap, de mi "csak" az 5 km-est néztük ki. Miért? Nem akartam ugye egyből a mélyvízbe ugrani. Kiváncsi voltam, mire vagyok képes. Nem mondanám, hogy olyan remekül ment az ezt megelőzően a futás. Meg is osztom veletek az utolsó hetem edzéseit...

Hétfő: 26 km futás, 10.96 km/h, ami nem rossz
Kedd: -
Szerda: 24 km futás, kb. ugyanennyivel, nem tudom, mit éltem át, hogy ez nekem még kellett a verseny előtti héten :D
Csütörtök: majdnem 15 km futás, 11.36 km/h, ami naggyon jó.
Péntek: -
Szombat: 6 km átmozgató, amikor, mint írtam, nagyon energikusnak éreztem magam :D

És a verseny 5 km-es volt.

Szóval úgy voltam vele, örülök, ha tisztességesen lefutom, talán egy 5 perces átlaggal, de az akkor még álomnak tűnt... :D és mi lett az eredmény?


5:30-6:00 tartományban indultam, sorra hagytam le a népeket, láttam, ugye a számok alapján, amikbe kategorizáltak minket tempót illetően, hogy ki hova tartozik - hát nyomhattam volna eggyel gyorsabb kategóriába is, de mindegy, nekem így volt kényelmesebb, még ha kicsit alul is becsültem magamat.

Olyan energiák szabadultak fel bennem, hogy előre félek a hosszú távú versenyektől, hogy fogom bírni? Lehet, rövid távon jobb versenyző vagyok? :D szurkoltak az emberek, ment a zene, ezért a hangulatért, az érzésért megéri mindenkinek legalább egyszer lefutnia egy ilyet. És én úgy hiszem, bárki képes rá. Tényleg. Csak kitartás kell hozzá.

Kaptunk zabkását, almát, vizet, meg cool gelt is, nem számítottam ezekre a beérkező csomagokra! A cool gél végül egy 44 km-es futásom után került felhasználásra.. 🥂

Kíra el se hitte az eredményét, a legjobbat futotta, motiválta, ha lehagyhatott embereket, én meg még kerestem, hol jár, mikor már rég bent volt... :D később catchupolt Dylan nevű kedves ismerőse, oszt fotózott minket a baglyos érmünkkel 🦉 hóban-jégben futásunk eredménye pedig: nekem is, neki is a legjobb. Nekem 5 km - 22:47! De a kedves endomondo program nem érte el az 5 km-t, így nem került be a statisztikába. Na de aztán megszerkesztettem :P


Boldogok vagyunk, mert "együtt" csináltuk, együtt jöttünk el erre az eseményre. És célom, hogy minél többen legyünk:) ezért van a Facebook-os oldalam is.

Én utána rohantam, vonattal a Keletiig, majd hazáig. Ott ezt ettem, rakottkel-gesztenyés káposztakeverék, ne kérdezzétek :P


Meg lilakáposzta. Azért is rohantam, mert mennem kellett a buszhoz, ami 14:40-kor már indult is vissza Prágába. Már nem érzem jól magam a visszaindulásnál. Még egy visszaindulásom lesz, utána pedig a végleges, ami valszeg nem is buszos lesz, de ez a jövő zenéje (március végi zene).

Addig is még sok programot tervezünk Prágában, sok helyre megyünk... a Budapesti-teljesség-igénye-nélkül:

  • Venda bár régiekkel
  • minigolfozunk
  • Zsömi névnap is lesz
  • Valentinnap is lesz:D
  • Zsömivel 1 évesek leszünk! ha kibírjuk addig :DDD
  • Duplexezés 
  • Activityzés
  • búcsúparti?! nyilván!

És amiket okvetlen vinnem kell majd haza: tahini :D nem DM-es!, sör!

No de mi a jövő? Anyám is ezt kérdezte folyton.

Ki tudja? Majd elválik. Most nem erről akarok írni, annak is meglesz az ideje.

És ahogy az elején ígértem (:D) itt van még pár kép a köztes időszakról, mert a kövi bejegyzésben anyámat láthatjátok majd viszont (juhé.. 🤶 - akinek már átadják a helyet a buszon, ami számomra furcsa, pedig ha belegondolok, közelebb van már a 70-hez, lévén 66 éves..).


Ezen a pókeren Susan kolleganőm is részt vett, igen jól sikerült. Második lettem, de voltam olyan hűje, hogy elfelejtettem, a második helyezett visszakapja a maga 100-asát :D

Ma is lesz ám póker, 9-en leszünk, ha minden jól megy:) annál több a nyeremény! Zsöminek odaadtam a mobilomat, sokkal jobban figyeltem az emberekre. Ezért is juthattam el a 2. helyezésig.. :D



Kedves csajok ezek mind, és nagyon jó velük, sokat nevetünk. Az életben remélem, sokat találkozunk még, ha itt is hagyom őket :D

Na de életemben először ettem ilyen kecskesajtot és azt hittem berosálok. Olyan r-o-h-a-d-t finom volt, hogy az nem igaz. Céklás-diós salátával tálalták. Eltelített, nem is kívántam utána édességet sem, pedig itt lehet kapni tejfölös répatortát. :D

Az étkezési szokásaim lassacskán megváltoznak - sokkal kevesebb húst eszem (nem kívánom, nem akarok, pl. az tuti, hogy prágaisonkát most csütörtökön ettem utoljára, valamint KFC-s csirkét is - ennek a történetéről inkább ne is beszéljünk:D). De a tejtermékekről nemigen tudok lemondani. Engem nem undorít, nem vagyok még abban az állapotban, hogy gusztustalanság fogjon el attól, hogy sajtot/túrót eszem. 🧀

Arról hallottam, hogy a túró függőséget okoz :D és észleltem is magamon, de inkább az állagáért vagyok oda, arra meg lehet alternatívát találni... tiramisut is manapság úgy csinálom, hogy abonetteket áztatok kávéba, joghurt/tejföl keverek vaníliás cukorral, rumaromával, rétegelem, kakaó oszt csá :D sokkal kevesebb kalória, és még finomabb is, és nem is gluténos (rizses abonettet szoktam).


Hells Bells Beer Pub - Prága legjobb hamburgere. Csípős, de nem túlságosan. Nem olcsó, ócska buci, hanem házi. Nem túl nagy, pont jó méret. Szőrén-szálán megettem. És a majonéz helyett képesek voltak tejfölt hozni nekem, krumpli helyett zöldségeket. ++++++++ pontokat nyertek ezzel, még ha a fűtés nem is működött aznap este :DD ja és mi volt az apropó?

11 hónapja viseljük el egymást, megérdemeltük ezt a hambit.

🍔 tartalma :

Beef burger Hells Bells
beef chuck roll, jalapeňos, bacon, onion, tomato, lettuce, plum
sauce, cheddar cheese

Tény, hogy anélkül, hogy még egy ilyet egyek márciusban, nem fogok távozni Prágából :D a másik ilyen hely a palacsintázó, ahol már azt hiszem, 3-4x is jártam. De erről majd a kövi bejegyzésben - amikor meg is lepődtök, mert anyám végre ELÉGEDETT VOLT TÖKÉLETESEN valamivel!

Ha kíváncsiak vagytok, tartsatok velem - valszeg jövőhéten ilyenkorra meg is írom azt, ha nem előb! 🙋 szép hétvégét mindenkinek!

Minden pozitív, és miért is akarnátok magatokat rosszul érezni? Ne gondolkozzatok a múlton, a jövőn se túl sokat, s ha mégis, ne aggódjátok túl magatokat - minden úgy lesz, ahogy lennie kell! De ha meg kell csinálni, meg kell csinálni, és ha megcsinálod, kész vagy, elégedett vagy magaddal! Tartsd be a saját magadnak tett ígéreteidet! 💖

#lifecoachlessonsfromdoraendshere